O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

καιροί ου μενετοί!



Με πρόσφατο σχέδιο προεδρικού διατάγματος που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ γίνεται προσπάθεια για την καταγραφή και την προστασία των μικρών υγροτόπων στην Ελλάδα (δείτε και στην επόμενη ανάρτησή μας).

Το γεγονός έχει μια ευρύτερη σημασία: Υπάρχουν επιτέλους άνθρωποι και παράγοντες που μπορούν να κατανοήσουν ότι ακόμα -και ίσως κυρίως- και μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, υπάρχει ανάγκη να προστατεύσουμε ότι πολυτιμότερο διαθέτει η χώρα και ο τόπος μας. Γιατί κάποτε και κάπως και αυτή η κρίση θα ξεπεραστεί, όπως και άλλες στο παρελθόν. Τότε θα αναμετρηθούμε με αυτά που έχουμε, αυτά που παραμένουν ως κληρονομία και περιουσία μας.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι παραγωγικές υποδομές κατασκευάζονται, μετατρέπονται, καταστρέφονται και αναδημιουργούνται με τα χρόνια και τις συνθήκες. Αντίθετα οι φυσικές μας υποδομές είτε προστατεύονται και διατηρούνται είτε καταστρέφονται για πάντα ανεπιστρεπτί!
Στη δεύτερη περίπτωση οι άνθρωποι θα βρεθούν στην πραγματική φτώχεια και κακομοιριά.
Δείτε τις παραλίες στον Ασπρόπυργο και το Σκαραμαγκά! Τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλους πριν αρκετές δεκαετίες, μετατράπηκε χωρίς μελέτες, χωρίς σχέδιο και χωρίς προοπτική σε μια βιομηχανική χωματερή. Η όποια κατάσταση μελλοντικής ευημερίας και οικονομικής ανάκαμψης θα ξαναβρεί τις περιοχές αυτές στην ίδια και χειρότερη εικόνα, χωρίς καμία προοπτική ανάταξης.

Αλήθειες μικρές αλλά σημαντικές. Καιρός να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας και εδώ στα Μέγαρα γρήγορα!

..." καιροί ου μενετοί " ! .... που μας έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι!

ένας από τους bloger του vourkari.blogspot.com