O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

επιτέλους! καταγράφονται και προστατεύονται οι μικροί νησιωτικοί υγρότοποι με Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος


Τριακόσιους εξήντα εννέα νησιωτικούς υγροτόπους, έκτασης μικρότερης των 80 στρεμμάτων, κατά θέση και έκταση, συνοδεία των ορίων τους, όπως απεικονίζονται σε χαρτογραφικά υπόβαθρα της Κτηματολόγιο Α.Ε., περιλαμβάνει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του ΥΠΕΚΑ, το οποίο δόθηκε για διαβούλευση μόνον για μία εβδομάδα. Για την προστασία και διατήρηση των μικρών υγροτόπων επιτρέπονται μόνον οι δραστηριότητες που συνδέονται με τη διαχείριση, αποκατάσταση, ανάδειξη και προστασία τους με προαπαιτούμενο την εκπόνηση περιβαλλοντικής έκθεσης, όπως και με την ενημέρωση και διακίνηση επισκεπτών.

Εντός αυτών απαγορεύονται οι εργασίες δόμησης, η διάνοιξη οδικού δικτύου, η αφαίρεση φυσικής βλάστησης, οι αποξηράνσεις, οι επιχωματώσεις, η απόρριψη κάθε είδους αποβλήτων, οι εξορύξεις, η επέκταση των καλλιεργειών, η βόσκηση, εκτός αν από ειδική μελέτη προκύψει ως μέτρο διαχείρισης, η επέκταση των καλλιεργειών, η αλιεία και οι ιχθυοκαλλιέργειες, όπως και οι αμμοληψίες.

διαβάστε περισσότερα εδώ