O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε την διάθεση ποσού για την αναδάσωση στο Πέραμα Μεγάρων!

Διάθεση από την Περιφέρεια Αττικής €137 χιλιάδων για την αναδάσωση της καμένης έκτασης στο Πέραμα.

Σημαντική απόφαση για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στον υγρότοπο Βουρκάρι έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην συνεδρίασή του της 8/11/2012.


Μετά από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχου Σταυρούλας Δήμου αποφασίστηκε η διάθεση από την Περιφέρεια Αττικής ποσού €137.618 ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση της εγκεκριμένης αναδάσωσης στην περιοχή Πέραμα η οποία ουσιαστικά αποτελεί προέκταση του υγροβιότοπου. Πρόκειται για δασική έκταση επιφάνειας 94 στρεμμάτων η οποία είχε καεί από πυρκαγιά το 2008.

Η διάθεση του ποσού είναι η τελευταία φάση πριν την αναδάσωση, γεγονός το οποίο αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας τοπικών συλλόγων οι οποίοι με συντονισμένες δράσεις πέρασαν όλα τα απαιτούμενα στάδια έως και την χρηματοδότηση του έργου.

Για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής δήλωσε:
«Η σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι πολύ σημαντική για την περιοχή. Αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του Π.Σ. και τη στήριξη στον αγώνα που κάνουμε από την αρχή της θητείας μας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής. Είμαι πεπεισμένη πως και με τη βοήθεια των κατοίκων θα αποκαταστήσουμε το χώρο της καείσας περιοχής και θα τον αναβαθμίσουμε ως ένα σημαντικό πνεύμονα, 
που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Πηγή: www.megara.org

Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ από την συνάντηση του Φορέα με 
την κα Σταυρούλα Δήμου τον περασμένο Μάρτιο:
http://www.vourkari.blogspot.gr/2012/03/blog-post_5760.html